HTML

Texas Holdem Póker

Pókerezni menő dolog. Szinte mindenki pókerezik, hát belevágok én is.

Friss topikok

  • Jágó: Nincs is annál jobb amikor már preflop 0% esélye van a többieknek :) (2010.07.23. 12:38) Érdekes leosztás

2010.01.31. 23:33 pompos

Offline póker

 Egy teljes hónap telt el a évből és még nem volta alkalmam pókerezni. Egészen tegnapig - ez a játék azonban egészen váratlan fordulattal végződött. Ha nem velem történik akkor biztosan azt mondom, ilyen csak a filmekben van.

Tegnap ünnepeltük a születésnapomat és eljött pár ismerős köszönteni. Már vacsora közben felmerült a póker téma és többen úgy gondoltuk, egy barátságos póker játékkal koronázzuk meg az estét. Szigorúan kikötöttem, csak azért, mert születésnapom van nehogy nyerni hagyjanak. Nyolcan ültünk asztalhoz öt-öt ezer forinttal, előkerültek a zsetonok meg a kártya és belevágtunk...

Már az elején feltűnt, hogy Feri barátom szinte körmét rágva játszik végig minden egyes leosztást, és görcsösen nyerni akar. Agresszíven játszott és eleinte bejött neki.

A döntö fordulatot egy K♥8♦8♣ flop jelentette, amikor Feri akkor már kb. 10.000 zsetonja felét középre tolta. Csak később derült ki, hogy a biztos király full tudatában tette. Zsolti haverom megadott, 12.000-rel ő vezettet. A többiek dobtak. A turn 3♣ river 8♥ után Zsolti all-in ment és Feri gondolkodás nélkül tette be mindenét, majd széles vigyorral mutatta be királyait.

Zsolti 8♠ és A♣ lapjai láttán azonban hamar elmúlt az öröme. A nyolcas póker verte a fullját.

Feri először némán bámult maga elé, majd zsebeiben kezdett kotorászni és előhúzott egy húszezrest - Zsetont - morogta elszürkült arccal. - Folytassuk.

 - Ugyan már Fecó. Nem kellene ennyire komolyan venni ezt a játékot. Szóltam rá, de hajthatatlan volt. Mindenáron játszani akart és még elég korán volt, nem ellenkeztünk tovább. Feri még egresszívebben kezdett játszani, görcsösen nyerni akart és három leosztás után megint lenullázta magát. Ekkorra zsetonok tekintetében majdnem utolértem Zsoltit Fecó pedig maradék pénzéből, kb. további tizenötezerből újabb zsetonokat kapott. - Úgyis visszanyerem. - Fogadkozott, de nem így történt. Most már a lapok is ellene voltak, szinte csak kis értékű lapokat kapott és félóra játék után megint nem volt egyetlen zsetonja sem.

 - Játsszunk még! Adj kölcsön, holnap visszaadom. A többiek, akik eddig kis kárörömmel figyelték Feri küzdelmét, most megpróbálták lebeszélni a további játékról, de ő egyre makacsabbul hajtogatta, hogy folytassuk.

Tudod mit, Feri? Kölcsön nem adok, de az autódat felteheted - mondtam neki hirtelen ötlettől vezérelve, hátha ezzel leszerelem és elmegy a kedve a játéktól.

Feri rám nézett: - Viccelsz?

- Nem vicc. Legfeljebb gyalog mész haza. - A többiek vigyorogva figyelték a reakciót. Feri pedig gondolkodóba esett. Reméltem, hogy nemet mond és akkor lezártnak tekinthetjük a dolgot.

- Rendben, mondta Fecó  - és az asztalra tette a kulcsot és a forgalmit - most érzem, hogy nyerni fogok.

Újra játszani kezdtünk és mondanom sem kell, Feri megint veszített. Fáradtan ült az asztalnál. és lassan mindenki szedelőzködni kezdett. - Hát akkor hívok egy taxit - szóltam oda neki. Hirtelen rám meredt és látszott rajta, most jutott el a tudatáig, mibe is került neki ez a mai este. - Ne csináld ezt Ottó, ez csak játék, nem? Holnap dolgoznom kell, honnan veszek magamnak másik autót?

Annyira megrémült a gondolattól, hogy tényleg elveszítette a kocsiját, hogy megsajnáltam: - Rendben, de soha többet nem pókerezem veled - nyomtam kezébe a kulcsot.

Szólj hozzá!

Címkék: függőség póker


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetexasholdem.blog.hu/api/trackback/id/tr451718375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása